Veelgestelde vragen

Bestellen
Tijdens het registreren/betalen ging er iets fout. Wat moet ik nu doen? 
Wij helpen u graag persoonlijk verder! Stuur een e-mail naar info@goeiekoeien.nl of bel ons op 085-4868546.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling?
U krijgt van ons 4 e-mails om op de hoogte te blijven van uw koe.

  1. Nadat u heeft besteld, krijgt u een orderbevestiging.
  2. U krijgt bericht als de hele koe, waarvan u een deel hebt besteld, is verkocht.
  3. We informeren u wanneer uw koe geslacht, gerijpt en uitgeleverd wordt.
  4. Vlak voor de week waarin we leveren, krijgt u een e-mail om u er aan te herinneren dat uw koe er aan komt.
  5. Komt uw pakket per post? De dag voordat het pakket wordt verstuurd, krijgt u een track and trace code om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt.


GoeieKoeien vleespakket
Is GoeieKoeien vlees biologisch? 
Het vlees heeft niet een biologisch keurmerk. We hebben onze koeien geselecteerd op basis van enkele criteria: het vlees moet vers en lekker zijn, het moet duidelijk zijn waar het vandaan komt en moet geproduceerd zijn met respect voor natuur, het milieu en dierenwelzijn. Dit vinden wij belangrijker dan een keurmerk en dit betekent dat ons vlees geen biologisch keurmerk heeft. 

Hoe bewaar ik mijn vlees?
Het vlees is vers, en wordt na portionering meteen vacuüm verpakt. Dit maakt het mogelijk het vlees tot maximaal 1 jaar te bewaren in de vriezer. Hierdoor past de inhoud van het vleespakket in één vak of lade van een gemiddelde vriezer. Op de vorst- en vochtbestendige etiketten leest u om welk vlees het gaat.

Kan ik mijn pakket ook voor 1 persoon gebruiken?
U bestelt bij ons een pakket van 7,5 kilo. Het pakket wordt verpakt aangeleverd in groottes voor 2 tot 4 personen. Omdat we het vlees niet invriezen, kunt u de meeste stukken vlees desgewenst ook opnieuw verpakken en voor 1 portie invriezen. Ook kunt u, als u voor 1 persoon wil koken, het tweede stuk vlees dat u niet direct gebruikt nog in de koelkast bewaren voor een later moment.

Hoe lang doe ik met mijn pakket?
Dit hangt uiteraard af van het aantal mensen waarmee u het pakket opeet en hoe vaak je rundvlees eet. Ervan uitgaande dat u met z’n tweeën drie keer per week rundvlees eet, gaat het pakket zo’n 3 maanden mee.

Kan ik meer dan 1 pakket tegelijk bestellen?
U kunt zoveel pakketten rundvlees bestellen als u wilt.

Allergie-informatie
Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de ingrediënten en alle relevante informatie over de koe. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben: we leveren puur vlees. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie. Verder is al ons vlees 100% lactosevrij!

Past mijn pakket in de vriezer?
In een normale vriezer past het vlees in 1 lade, omdat het vacuüm is ingepakt. Elk pakketje vlees heeft een etiket met daarop de inhoud van het pakket en informatie over het invriezen en bewaren. Heel mooie stukken vlees als biefstuk en entrecote adviseren we u in de koelkast te bewaren. Omdat het vlees vacuüm verpakt is, kunt u dit wel tot een maand in uw koelkast bewaren.

Gaat het niet ten koste van de kwaliteit van het vlees als ik het invries?
Omdat we het vlees laten rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Het vlees blijft op die manier een jaar lang goed in de vriezer met behoud van kwaliteit.


Onze GoeieKoeien

Waar komt het vlees van mijn koe vandaan?

De koeien staan op een boerderij in Hierden, een klein dorpje vlakbij Harderwijk op de Veluwe. Daar grazen ze als het even kan lekker buiten in de wei. Bij slecht en heel koud weer staan onze GoeieKoeien op stal. De koeien worden geslacht door Wouter van den Berg in een kleine slachterij met veel respect voor het dier en het vak.

Waarom kan ik niet alleen de delen bestellen die ik lekker vind?
Wij vinden het belangrijk dat alles van de koe wordt gebruikt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we haar vlees horizontaal, dat betekent van de voorkant naar de achterkant. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees. Dit heeft als leuk bijkomend voordeel dat u op deze manier minder voor de biefstukken betaalt dan wanneer u ze los koopt.

Worden echt alle delen van de koe gebruikt?
Echt alles van de koe wordt gebruikt, horizontaal. De koe wordt verwerkt van voorpoot tot bil. De botten worden verwerkt tot lijm, de huiden tot leer en de kop en de organen verkoopt de slachter aan andere producenten. Alle andere stukken, de lekkerste delen, zitten in uw pakket verwerkt. Heeft u interesse in de tong of de lever van uw koe? Stuur ons een mailtje, dan doen wij ons best om dit bij uw pakket in te stoppen.


Bezorging
Waar bezorgt GoeieKoeien? 
GoeieKoeien bezorgt in heel Nederland. U kunt uw vleespakket ook bij ons ophalen aan de Lokhorstweg 8a te Ermelo. Bij afhalen betaalt u uiteraard geen verzendkosten.

Wanneer bezorgt GoeieKoeien? 
U krijgt een mailtje van ons wanneer we uw koe gaan portioneren en inpakken voor verzending. Als uw pakket per post wordt verzonden, dan ontvangt u van ons een track-and-trace-code met uw bezorgmoment.


Wat gebeurt er met mijn vleespakket als ik niet thuis ben? 
Als u niet thuis bent, wordt uw pakket bij de buren bezorgd. De bezorger laat u middels een notitie in uw bus weten waar uw pakket afgeleverd is.


Betaling
Wat kost een GoeieKoeien vleespakket? 
Voor een vleespakket van 7,5 kilo betaalt u 110 euro. Dat is een goede prijs voor luxe vlees. Kijk maar eens bij een supermarkt bij u in de buurt op de sticker van rundvlees, dan weet u dat u bij ons goede kwaliteit vlees voor een eerlijke prijs koopt.

Hoe kan ik betalen? 
U kunt betalen via iDeal als u via de website bestelt en via bankoverschrijving als u telefonisch bestelt.

Wanneer vindt de betaling plaats? 
Wanneer u uw vleespakket hebt besteld, vindt de betaling direct plaats via de betalingsmethode iDEAL. Wilt u betalen middels een bankoverschrijving, dan betaalt u binnen 7 dagen en voor levering van uw pakket.


Overig
Hoe bereik ik de mensen achter GoeieKoeien? 
Door een e-mail te sturen naar info@goeiekoeien.nl of door te bellen naar 085-4868546.

Wanneer is GoeieKoeien bereikbaar? 
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Per mail zijn we altijd bereikbaar.

Is de doos waarin het vlees wordt geleverd recyclebaar? 
Ja, u kunt de doos zelf hergebruiken of bij het oud papier zetten. De koelzak en koelelementen kunt u ook hergebruiken. 

Hoe haal ik mijn (online) vrienden over om ook een koe te kopen?
Als u net zo enthousiast bent als wij, deel dan uw koe met vrienden door het verhaal van GoeieKoeien.nl verder te vertellen over een goed product. Dit omdat het geweldig vlees is wat traceerbaar is en rekening houdt met de bron: het dier. Zien we u terug op Facebook, Twitter en YouTube?

Ik heb een andere vraag of opmerking. 
Voor overige vragen kunt contact opnemen met ons via info@goeiekoeien.nl of bel ons op telefoonnummer 085-4868546.

 

Bestel uw pakket