Su­ca­de­lap­jes


Ingrediënten voor 4 personen:
700 g sukadelapjes
1 ui
40 g boter of margarine
zout
peper
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 eetlepels azijn

Bereiden:
1. Vlees droogdeppen met keukenpapier en
2. Ui pellen en snipperen.
3. In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Ui ca. 2 minuten mee fruiten.
4. Vlees bestrooien met zout en peper. Warm water in pan schenken tot vlees net onderstaat. Laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toevoegen.
5. Vlees afgedekt in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar stoven. Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
6. Serveren met gekookte aardappels en rode kool.

tip: Gebruik een warmhoudplaatje om het vlees zo zacht mogelijk te laten stoven. U kunt de jus binden met 1 theelepel (met water glad geroerd) aardappelmeel of maïzena.

Variaties:
- Met mosterd en brood: Bestrijk 2 à 3 sneetjes bruin brood zonder korst met mosterd. Laat de sneetjes in de jus meestoven. Laat azijn weg.
- Met ontbijtkoek en sjalotjes: Pel en snipper 8 sjalotjes en fruit ze mee in plaats van de ui. Verkruimel 2 à 3 sneetjes ontbijtkoek of kruidkoek boven de jus.
- Met tutti frutti en appelsap: Vervang 3 dl water door appelsap. Laat 1 zakje tutti frutti het laatste half uur in de jus meestoven. Bind de jus met 2 theelepels (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.