New York City (cheese)burger


Een bezoek aan New York City en een rondtrip door Noord-Amerika leerde ons dat een goede hamburger niet te versmaden is!

En dan hebben we het niet over zo eentje die haalt bij een drive-in langs de snelweg. Nee, dan hebben we het over hamburgers van goed vlees - zoals de beefburgers uit het GoeieKoeien.nl pakket -  en verse ingrediënten, waardoor niet slechts meer een geen snack is maar gewoon een heerlijke maaltijd. 

Gelukkig niet alleen voorbehouden aan the States, maar ook gewoon in uw eigen keuken te maken! 

Ingrediënten voor 2 personen:

Roomboter

2 Hamburgerbroodjes 

6 uiringen

Ijsbergsla

Tomaat in plakjes

Ketchup

Mayonaise

Eventueel voor een cheeseburger kunt u 2 sneetjes kaas (cheddar of comté bijvoorbeeld) toevoegen.

Bereiding burgers:

1. Haal de burgers een half uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

2. Verhit wat roomboter in een koekenpan, bak de hamburgers op middelhoog tot hoog vuur en draai ze indien mogelijk slechts eenmaal om. Bak ze 3 tot 5 minuten aan één kant, tot de onderkant mooi gebakken is. 

Draai de hamburgers dan om en bak ze 3 tot 5 minuten aan de andere kant.

3. Controleer of de hamburger gaar is door er met je vinger op te drukken, hoe steviger de hamburger aanvoelt, hoe beter gaar hij is. 

4. Voor een cheeseburger leg je een plakje kaas op de hamburger terwijl je de tweede kant bakt. De kaas zal smelten terwijl het vlees gaart. 

5. Bereid de ingrediënten voor de afwerking vooraf voor. Was de salade, snijd de tomaat in plakjes. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze terwijl je het vlees bakt. De broodjes moeten nog warm zijn bij het serveren. Je kunt ze eventueel in een pan met wat boter grillen. 

6. Besmeer de onderste helft van de hamburgerbroodjes met de ketchup en mayonaise en leg de hamburger erop. Leg daarop de rest van de ingrediënten voor de afwerking, zoals sla en tomaat. Je kunt de uien en eventueel andere dingen zoals augurk op of onder het vlees leggen.

Lekker met frietjes of aardappelschijfjes erbij! 

Tip: laat je niet verleiden om de burgers plat tegen het rooster of de pan te drukken, want dan lopen alle lekkere sappen eruit en is het resultaat een heel droge burger