Gehaktballen van de Librije


Wie houdt er nu niet van echt goed gedraaide, klassieke gehaktballen met jus? Bij de Librije zijn ze er ook niet vies van, de koks eten dit recept graag voordat ze weer aan een avond intensief werken beginnen. Hun recept is bij ons thuis favoriet en daarom delen we het graag met jullie! 

En eigenlijk zo gemakkelijk te maken, je hebt alleen een kwartiertje nodig voor het maken van de ballen, half uur wachttijd en drie kwartier braadtijd.

Met het hoog kwalitatieve verse gehakt van GoeieKoeien.nl worden de gehaktballen nog lekkerder! 

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gr rundergehakt

2 verse eieren

80 gr paneermeel

2 el grove mosterd

2 el ketjap manis

1 tl cayennepeper

3 el boter

380 ml vleesfond (pot)

Bereiden:

1. Meng alle ingredienten (behalve de boter en vleesfond) en kneed het gehakt met de met de hand tot alle ingredienten goed zijn gemengd. 

Verdeel het in porties en draai er ballen van gelijke grootte van. Als je ze met natte handen draait, kan je ze gladder maken en voorkom je scheuren.

2. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor trekt het vocht van het gehakt in het paneermeel, krijg je een betere binding en vallen de gehaktballen straks in de pan minder snel uit elkaar.

3. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. 

4. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.

Bron: www.ah.nl

Over GoeieKoeien

GoeieKoeien.nl kiest voor Verbeterd Roodbonte runderen afkomstig van de Veluwe. We werken alleen met vrouwelijke dieren, geen stieren. Door het fokken uit roodbonte MRIJ dieren naar runderen met luxe vleesvee-eigenschappen is men erin geslaagd verbeterd roodbonte koeien te fokken met top kwaliteiten. Dat maakt de kwaliteit van dit rundvlees beter dan elk ander soort rund van eigen bodem, en minstens zo uitstekend als de Belgische, Franse en Italiaanse soortgenoten. Het stamboek zegt erover op haar site: "de uitstraling behoort tot de duidelijke kenmerken van dit ras. Een kleurrijk handzaam huisdier, met hoogwaardige vleeskwaliteiten met zeer gunstige slachtrendementen en een goed karakter."

Op de foto zijn de kenmerken van het vleesras goed zichtbaar. Verbeterd Roodbont is in de wei te herkennen aan de roodbruine kleur en de mooie, ronde billen. Een vleesrund is anders dan een dubbeldoelkoe. Een dubbeldoelkoe wordt voor zowel melk als vlees gebruikt en geeft van beide wat minder, een vleeskoe wordt gefokt om haar spieren, om de vleesproductie. Op uw bord is het vlees van deze koeien mager met een fijne structuur.

Het werken met Verbeterde Roodbont runderen heeft gevolgen voor de prijs, ze zijn niet goedkoop maar wij zijn in deze markt omdat we prachtig en oprecht lekker vlees willen leveren, duurzaam en traceerbaar. Elke dag vlees eten hoeft niet, maar als u vlees eet, eet dan veelzijdig lekker kwaliteitsvlees. Daarom Verbeterd Roodbont.


'Onze GoeieKoeien hebben een fijn leven gehad en dat proef je!'
                                      

                                                     IJme, initiatiefnemer GoeieKoeien.nl