Basic Biefstuk: zo wordt 'ie het lekkerste!


Heel belangrijk: laat de biefstuk allereerst een half uurtje voor bereiding op kamertemperatuur komen! 

1. Dep het vlees voor bereiding droog met wat keukenpapier. Bestrooi daarna beide kanten met wat verse peper en een beetje zout.  

2. Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur. Smelt de boter in de pan en wacht tot het schuim is weggetrokken. 

(Gebruik voor het bakken van biefstuk liefst echte roomboter, het verschil proef je echt. Eventueel kunt u een klein scheutje olijfolie toevoegen, dan kan de boter heter worden.)

3. Bak de biefstuk in 1 min. aan beide zijden op hoog vuur. En verder hangt het af van de dikte van de biefstuk en van wat u lekker vindt. Wilt u het rood, bak dan niet langer dan 30 seconden door. Wilt u het medium, dan 2 minuten maar kijk uit want als hij te hard gaat is het niet meer lekker. Keer regelmatig. 

U kunt controleren of het vlees goed is, door met een lepeltje midden op de biefstuk te duwen.

  • Als de biefstuk echt meeveert, is het vlees nog rood vanbinnen. 
  • Veert de biefstuk iets mee, dan is het vlees vanbinnen rosé. 
  • Veert het vlees niet mee, dan is de biefstuk doorbakken.

4. Leg de biefstuk op een lauwwarm bord en laat hem onder aluminiumfolie enkele minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat het vocht zich weer even mooi door het vlees kan verdelen en dat u een prachtige sappige biefstuk op uw bord krijgt.

5. Roer wat runderbouillon of een goeie scheut rode wijn door het bakvet en breng dit al roerend aan de kook. Laat het inkoken tot een lekkere jus.

Bestrooi de biefstuk met peper en zout en serveer met de jus. Lekker met brood of frietjes en een gemengde salade! 

Tip: Snijd de biefstuk dwars op de draad van het vlees aan, zo voelt de biefstuk malser aan.

Niet via internet bestellen? Bel ons!
Wilt u liever niet via het internet bestellen dan kan dat ook. Belt u ons op 085-4868546 en geef uw bestelling door. U kunt de rekening dan via de bank betalen.

BestellenWanneer u ervoor kiest om een account aan te maken, worden uw gegevens opgeslagen in onze database. Deze gegevens worden alleen gebruikt om u te informeren over de orders en om een orderhistorie op te bouwen.


Bestelproblemen? Bel met 085-4868546 of mail met info@goeiekoeien.nl.

Uw account

U staat nu op het punt om in te loggen. Wanneer u terug wilt gaan en niet wilt inloggen kunt u op 'Persoonsgegevens' hierboven klikken.


Bestelproblemen? Bel met 085-4868546 of mail met info@goeiekoeien.nl.

Extra voordelig

Doordat de koe direct van de boerderij naar de slager gaat besparen we onnodige kosten. Dit betekent dat u slechts € 14,67 per kilo voor dit duurzame rundvlees betaalt! Dat is minder dan wat u betaalt in de meeste supermarkten. Eerlijk en vers vlees direct van de boer hoeft niet duur te zijn.

U krijgt onder meer:

Hollandse biefstuk
Kogel- en haasbiefstuk
Rosbief en/of bieflappen
Magere stooflappen zoals sucadelappen 
Riblappen
Entrecote
Poulet
Magere runderlappen
Gehakt
Eventueel schenkel, mergpijpjes.

U krijgt wat u bestelt

U koopt samen een koe en bestelt één (of meer) vleespakket(ten).

Wij maken vooraf een inschatting van het aantal vleespakketten dat we ervan kunnen maken. Is een beetje natte vinger werk want geen koe is hetzelfde en aan de buitenkant kan je lang niet altijd zien wat een koe gaat doen. Dus het kan dat we een koe hebben met veel biefstuk, en een andere keer kunnen we minder gehakt maken. Die variatie vindt u terug in uw vleespakket.

Voor aflevering vragen we aan de kopers van de koe of ze belangstelling hebben voor orgaanvlees, tong, etc. Als dat zo is dan stoppen we het erbij.