Over GoeieKoeien

GoeieKoeien.nl kiest voor Verbeterd Roodbonte runderen afkomstig van de Veluwe. We werken alleen met vrouwelijke dieren, geen stieren. Door het fokken uit roodbonte MRIJ dieren naar runderen met luxe vleesvee-eigenschappen is men erin geslaagd verbeterd roodbonte koeien te fokken met top kwaliteiten. Dat maakt de kwaliteit van dit rundvlees beter dan elk ander soort rund van eigen bodem, en minstens zo uitstekend als de Belgische, Franse en Italiaanse soortgenoten. Het stamboek zegt erover op haar site: "de uitstraling behoort tot de duidelijke kenmerken van dit ras. Een kleurrijk handzaam huisdier, met hoogwaardige vleeskwaliteiten met zeer gunstige slachtrendementen en een goed karakter."

Op de foto zijn de kenmerken van het vleesras goed zichtbaar. Verbeterd Roodbont is in de wei te herkennen aan de roodbruine kleur en de mooie, ronde billen. Een vleesrund is anders dan een dubbeldoelkoe. Een dubbeldoelkoe wordt voor zowel melk als vlees gebruikt en geeft van beide wat minder, een vleeskoe wordt gefokt om haar spieren, om de vleesproductie. Op uw bord is het vlees van deze koeien mager met een fijne structuur.

Het werken met Verbeterde Roodbont runderen heeft gevolgen voor de prijs, ze zijn niet goedkoop maar wij zijn in deze markt omdat we prachtig en oprecht lekker vlees willen leveren, duurzaam en traceerbaar. Elke dag vlees eten hoeft niet, maar als u vlees eet, eet dan veelzijdig lekker kwaliteitsvlees. Daarom Verbeterd Roodbont.


'Onze GoeieKoeien hebben een fijn leven gehad en dat proef je!'
                                      

                                                     IJme, initiatiefnemer GoeieKoeien.nl

Bestel uw pakket